Seajets 15η Ανάβαση Κύμης: Με 83 συμμετοχές!

Τρίτη, Μαΐου 16, 2017

Ανακοινώθηκε ο πίνακας συμμετεχόντων του αγώνα, που περιλαμβάνει 83 οδηγούς οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη τους για την επικράτηση στις 52 στροφές της Κύμης!

Η πόλη της Κύμης κινείται στους ρυθμούς του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, καθώς στις 20-21 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Start Line".

Η 15η Ανάβαση Κύμης έχει ως Χορηγό Ονομασίας την εταιρεία "Seajets" η οποία έχει ευρεία παρουσία στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου, στηρίζοντας στην πράξη τον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Η Seajets 15η Ανάβαση Κύμης, όπως είναι η πλήρης ονομασία του αγώνα, θα διεξαχθεί στη γνωστή διαδρομή με Αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και Τερματισμό λίγο πριν τη πόλη, που έχει μήκος 2,8 χιλιομέτρων και είναι γνωστή για τις 52 στροφές, που απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση από τους οδηγούς στην προσπάθεια για τον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Από την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε, η Ανάβαση αγκαλιάστηκε από τους Τοπικούς Φορείς και την Τοπική Κοινωνία, που κάθε χρόνο φοράει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός. Δεν είναι τυχαίο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει κάθε χρόνο το εγχείρημα, γεγονός που ισχύει και φέτος καθώς ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνεργασίας ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου διαθέτει λεωφορεία που ξεκινούν από την έξοδο των Pits, για τη δωρεάν μετακίνηση των θεατών προς τη διαδρομή της Ανάβασης.

Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι συμμετοχές έφτασαν τις 83 και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να είναι παρόντες και να πλαισιώνονται από ενδιαφέρουσες επιστροφές, που εγγυώνται θέαμα υψηλών προδιαγραφών για όσους βρεθούν στα πολλά "Κ" της διαδρομής. Πιο πολυπληθής σε αριθμό συμμετεχόντων είναι η Ομάδα Α, που διαθέτει 27 οδηγούς οι οποίοι αναμένεται να κινηθούν στο όριο, ενώ οι Ομάδες Ν και Ε συγκέντρωσαν από 17 συμμετοχές έκαστη, με το συναγωνισμό και το θέαμα να είναι δεδομένα. Η Formula Saloon προσφέρει στον αγώνα επιπλέον 12 πολύ δυνατούς συνδυασμούς που είναι ικανοί για το καλύτερο, οι 4 εκ των οποίων θα απασχοληθούν περισσότερο με την τέχνη της πλαγιολίσθησης, στο πλαίσιο του Drift, παρά με τον καλύτερο δυνατό χρόνο στη διαδρομή, γεγονός που ουδόλως απασχολεί τους θεατές οι οποίοι πάντοτε απολαμβάνουν το όμορφο θέαμα που προσφέρουν αυτά τα αυτοκίνητα. Τέλος, τα Ιστορικά αυτοκίνητα προσέλκυσαν 10 συμμετοχές και αναμένεται να προσδώσουν τη δική τους, ξεχωριστή νότα, στην Seajets 15η Ανάβαση Κύμης.

Το πρόγραμμα του διημέρου θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 20 Μαΐου από το Λιμάνι της Κύμης, όπου θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος για οδηγούς και αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα και αφού ανακοινωθεί ο πίνακας εκκινούντων, θα ξεκινήσουν οι Χρονομετρημένες Δοκιμές, με το πρώτο αγωνιστικό να έχει προγραμματιστεί να εκκινήσει στις 11:30. Όπως είναι φυσικό, η δραστηριότητα θα κορυφωθεί την Κυριακή 21 Μαΐου, καθώς στις 11:30 θα ξεκινήσει το πρώτο από τα δύο αγωνιστικά σκέλη που θα κρίνουν τους νικητές σε Ομάδες και Κλάσεις, ενώ ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, μία ώρα πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου, δηλαδή στις 10:30. Να σημειωθεί πως η Seajets 15η Ανάβαση Κύμης προσμετρά, όπως συμβαίνει με κάθε αγώνα που διοργανώνεται φέτος από τη Start Line, στο εσωτερικό Έπαθλο "Start Line Cup 2017" για αθλητές του Σωματείου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων 2017, που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους των αγώνων, συνεχίζεται στις 20-21 Μαΐου και άπαντες ετοιμάζονται για ένα δυναμικό και πολύ θεαματικό αγωνιστικό διήμερο, στην φιλόξενη και πανέμορφη Κύμη! Να είστε εκεί!

Αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα βρίσκονται στη σελίδα της Infomega, επίσημου χρονομέτρη της Seajets 15ης Ανάβασης Κύμης (http://www.infomega.gr/live/).

Seajets 15η Ανάβαση Κύμης - Πρόγραμμα
Διανομή Εντύπων και Αριθμών Συμμετοχής, Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 20 Μαΐου, ώρα 08:30-10:30 (Λιμάνι Κύμης)
Δημοσίευση Πίνακα Εκκινούντων: Σάββατο 20 Μαΐου, ώρα 11:00 (Λιμάνι Κύμης)
Χρονομετρημένες Δοκιμές: Σάββατο 20 Μαΐου, ώρα 11:30
Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή 21 Μαΐου, ώρα 11:30
Δημοσίευση Αποτελεσμάτων: Κυριακή 21 Μαΐου, ώρα 14:30 (Parc Fermé)
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 21 Μαΐου, ώρα 15:00 (Κεντρική Πλατεία Κύμης)

Live-Timing: http://www.infomega.gr/live/

Published in Αναβάσεις